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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoCABRAL, L. M. C.; GURAK, P. D.; MATTA, V. M. da; ROCHA-LEÃO, M. H. DA. Produção de um suco de uva em pó, liofilizado e pré-concentrado por osmose inversa. Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2008. 6 p. (Comunicado Técnico, 141).

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2.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D. Estudo da concentração de suco de uva por osmose inversa e posterior encapsulamento por liofilização. 2008. 87 f. Dissertação (Mestrado em Ciência de Alimentos) - Instituto de Química, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Rio de Janeiro, 2008. Orientadoras: Maria Helena da Rocha-Leão, UFRJ; Lourdes Maria Corrêa Cabral, Embrapa Agroindústria de...

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3.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; CABRAL, L. M. C.; DELIZA, R.; MATTA, V. M. da; SILVA, J. H. da; ROCHA-LEÃO, M. H. da. Avaliação da preferência de suco de uva concentrado por osmose inversa. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM.

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4.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M. da; ROCHA-LEÃO, M. H. Avaliação da qualidade físico-química de sucos de uva integral comercializados no Rio de Janeiro. Higiene Alimentar, São Paulo, v. 21, n. 150, p. 332, abr. 2007. Edição dos artigos do III Congresso Latinoamericano, IX Brasileiro de Higienistas de Alimentos, II Encontro Nacional de Centros de Controle de Zoonose, I Encontro Nacional do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de Origem Animal,...

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5.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M. da; ROCHA-LEÃO, M. H. M. Avaliação da cor em suco de uva concentrado por osmose inversa. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM.

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6.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; CABRAL, L. M. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. Production of grape juice powder obtained by freeze-drying after concentration by reverse osmosis. Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 56, n. 6, p. 1011-1017, nov./dez. 2013.

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7.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; CABRAL, L. M. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. M.; MATTA, V. M.; FREITAS, S. P. Quality evaluation of grape juice concentrated by reverse osmosis. Journal of Food Engineering, v. 96, n.3, p. 421-426, feb. 2010.

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8.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; DELIZA, R.; CABRAL, L. M. C.; ROCHA-LEÃO, M. H.; FREITAS, D. de G. C. Concentrated grape juice by reverse osmosis following a consumer-driven approach. Agro Food Industry Hi-Tech, v. 24, n. 3, p. 37-40, May/Jun. 2013.

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9.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; MATTA, V. M. da; CABRAL, L. M. C.; ROCHA-LEÃO, M. H. M. da. Grape juice encapsulated obtained by lyophilization after concentration by reverse osmosis. In: INTERNATIONAL CONFERENCE OF AGRICULTURAL ENGINEERING; BRAZILIAN CONGRESS OF AGRICULTURAL ENGINEERING, 37.; INTERNATIONAL LIVESTOCK ENVIRONMENT SYMPOSIUM, 8., 2008, Foz do Iguaçu. Technology for all: sharing the knowledge for development: proceedings. Jaboticabal: SBEA, 2008. 1 CD-ROM.

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10.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; MONTEIRO, F. S.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M. da; ROCHA-LEÃO, M. H. M. da. Avaliação de parâmetros físico-químicos de néctares de uva e nectares de uva light. In: ENAAL, 15.; CONGRESSO LATINO AMERICANO DE ANALISTAS DE ALIMENTOS, 15., 2007, Fortaleza. Anais... Fortaleza: LACEN: UFC, 2007. 1 CD-ROM.

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11.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; SANTANA, I.; GIL, A. P.; FREITAS, S. P.; ROCHA-LEÃO, M. H.; CABRAL, L. Grapes: cultivation, varieties and nutritional uses. In: MURPHY, R. P.; STEIFLER, C. K. (Ed.). Grapes: cultivation, varieties and nutritional uses. New York: Nova Science Publishers, c2012. cap. 10, p. 201-263.

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12.Imagem marcado/desmarcadoGURAK, P. D.; SILVA, M. C. da; MATTA, V. M. da; ROCHA-LEÃO, M. H.; CABRAL, L. M. C. Avaliação de parâmetros físico-químicos de sucos de uva integral, néctares de uva e néctares de uva light. Revista de Ciências Exatas, Seropédica, v. 27, n. 1-2, 2008.

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13.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO, F. S.; GURAK, P. D.; CABRAL, L. M. C.; OIANO-NETO, J.; MATTA, V. M. Avaliação da qualidade do suco de tangerina var, murcott quanto ao teor de ácido ascórbico e compostos fenólicos. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 7., 2007, Campinas. Ciência e tecnologia de alimentos em benefício a sociedade: ligando a agricultura à saúde. Campinas: SBCTA: Unicamp/FEA, 2007. 1 CD-ROM.

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14.Imagem marcado/desmarcadoPOLI, J. S.; SILVA, G. A. da; CAMARGO, U. A.; ZANUS, M. C.; BONA, G. DE; GURAK, P. D.; MORINI, M. A. L. Teores de polifenóis, antocianas, capacidade antioxidante e intensidade de cor em diferentes cultivares e seleções de uva para suco. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA UVA E VINHO, 4., 2006, Bento Gonçalves. Resumos. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2006. p. 23

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15.Imagem marcado/desmarcadoPOLI, J. S.; SILVA, G. A. da; GURAK, P. D.; POLETTO, C. M.; WENZEL, G. Influência da concentração de levedura na concentração de polifenóis em vinhos tintos Cabernet Sauvignon. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE BIOPROCESSOS, 16., 2007, Curitiba. Anais... Curitiba: UFPR, 2007. 1 CD-ROM. 1 CD-ROM.

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16.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, I.; DELIZA, R.; GURAK, P. D.; CABRAL, L. M. C.; MATTA, V. M. da. Análise descritiva quantitativa de sucos de uva processados por osmose inversa e sucos comerciais. In: SIMPÓSIO IBERO-AMERICANO EM ANÁLISE SENSORIAL, 6., 2010, São Paulo. Anais do simpósio. São Paulo: Associação Brasileira de Ciências Sensoriais, 2010. 1 CD-ROM.

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17.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, I.; GURAK, P. D.; MATTA, V. M. da; CABRAL, L. M. C. Concentração de suco de uva (Vitis labrusca) por osmose inversa. In: IBERO-AMERICAN CONFERENCE ON MEMBRANE SCIENCE AND TECHNOLOGY, 7., 2010, Sintra. Book of abstracts. Caparica: Universidade Nova de Lisboa, 2010. p. 112.

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18.Imagem marcado/desmarcadoSANTANA, I.; GURAK, P. D.; MATTA, V. M. da; FREITAS, S. P.; CABRAL, L. M. C. Concentration of grape juice (Vitis labrusca) by reverse osmosis process. Desalination and Water Treatment, Hopkinton, v. 27, p. 103-107, Mar. 2011.

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19.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. A. da; GURAK, P. D.; CASTRO, H. M. de; FARIA, D. Influência da concentração de levedura sobre o yinho tinto Cabernet Sauvignon. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 345.

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20.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, G. A. da; POLLETO, C.; GURAK, P. D.; POLI, J. S. Avaliação de meios de cultura para o isolamento de leveduras em vinhos. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 10.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 11.; SEMINÁRIO FRANCO-BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 2., 2005, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2005. p. 345.

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Biblioteca(s):  Embrapa Solos.
Data corrente:  14/09/2022
Data da última atualização:  19/03/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DÍAZ-GUADARRAMA, S.; VARÓN-RAMÍREZ, V. M.; LIZARAZO, I.; GUEVARA, M.; ANGELINI, M.; ARAUJO-CARRILLO, G. A.; ARGEÑAL, J.; ARMAS, D.; BALTA, R. A.; BOLIVAR, A.; BUSTAMANTE, N.; DART, R. de O.; DELL AQUA, M.; ENCINA, A.; FIGUEREDO, H.; FONTES, F.; GUTIÉRREZ-DIAZ, J. S.; JIMÉNEZ, W.; LAVADO, R. S.; BACA, J. F. M.; MENDONÇA-SANTOS, M. de L.; MORETTI, L. M.; MUÑOZ, I. D.; OLIVERA, C.; OLMEDO, G.; OMUTO, C.; ORTIZ, S.; PASCALE, C.; PFEIFFER, M.; RAMOS, I. A.; RÍOS, D.; RIVERA, R.; RODRÍGUEZ, L. M.; RODRÍGUEZ, D. M.; ROSALES, A.; ROSALES, K.; SCHULZ, G.; SEVILLA, V.; TENTI, L. M.; VARGAS, R.; VASQUES, G. M.; YIGINI, Y.; RUBIANO, Y.
Afiliação:  SERGIO DÍAZ-GUADARRAMA, UNIVERSIDAD NACIONAL DE COLOMBIA; VIVIANA M. VARÓN-RAMÍREZ, UNIVERSIDAD NACIONAL AUTÓNOMA DE MÉXICO/CORPORACIÓN COLOMBIANA DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA AGROSAVIA; IVÁN LIZARAZO, UNIVERSIDAD NACIONAL DE COLOMBIA; MARIO GUEVARA, UNIVERSIDAD NACIONAL AUTÓNOMA DE MÉXICO/UNIVERSITY OF CALIFORNIA/UNITED STATES DEPARTMENT OF AGRICULTURE; MARCOS ANGELINI, FAO; GUSTAVO A. ARAUJO-CARRILLO, CORPORACIÓN COLOMBIANA DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA AGROSAVIA; JAINER ARGEÑAL, UNIVERSIDAD NACIONAL AUTÓNOMA DE HONDURAS; DAPHNE ARMAS, UNIVERSIDAD DE ALMERÍA; RAFAEL A. BALTA, MINISTERIO DE DESARROLLO AGRARIO Y RIEGO; ADRIANA BOLIVAR, INSTITUTO GEOGRÁFICO AGUSTÍN CODAZZI; NELSON BUSTAMANTE, SERVICIO AGRÍCOLA Y GANADERO; RICARDO DE OLIVEIRA DART, CNPS; MARTIN DELL AQUA, MINISTERIO DE GANADERÍA, AGRICULTURA Y PESCA; ARNULFO ENCINA, UNIVERSIDAD NACIONAL DE ASUNCIÓN; HERNÁN FIGUEREDO, SOCIEDAD BOLIVIANA DE LA CIENCIA DEL SUELO; FERNANDO FONTES, MINISTERIO DE GANADERÍA, AGRICULTURA Y PESCA; JOAN S. GUTIÉRREZ-DIAZ, AARHUS UNIVERSITY; WILMER JIMÉNEZ, MINISTERIO DE AGRICULTURA Y GANADERÍA; RAÚL S. LAVADO, UNIVERSIDAD DE BUENOS AIRES; JESUS FERNANDO MANSILLA BACA, CNPS; MARIA DE LOURDES MENDONÇA SANTOS BREFIN, CNPS; LUCAS M. MORETTI, INSTITUTO NACIONAL DE TECNOLOGÍA AGROPECUARIA; IVÁN D. MUÑOZ, INSTITUTO GEOGRÁFICO AGUSTÍN CODAZZI; CAROLINA OLIVERA, FAO; GUILLERMO OLMEDO, FAO; CHRISTIAN OMUTO, FAO; SOL ORTIZ, SECRETARÍA DE AGRICULTURA Y DESARROLLO RURAL; CARLA PASCALE, MINISTERIO DE AGRICULTURA, GANADERÍA Y PESCA; MARCO PFEIFFER, UNIVERSIDAD DE CHILE; IVÁN A. RAMOS, INSTITUTO DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA DE PANAMÁ; DANNY RÍOS, UNIVERSIDAD NACIONAL DE ASUNCIÓN; RAFAEL RIVERA, MINISTERIO DE MEDIO AMBIENTE; LADY M. RODRÍGUEZ, INSTITUTO GEOGRÁFICO AGUSTÍN CODAZZI; DARÍO M. RODRÍGUEZ, INSTITUTO NACIONAL DE TECNOLOGÍA AGROPECUARIA; ALBÁN ROSALES, INSTITUTO DE INNOVACIÓN EN TRANSFERENCIA Y TECNOLOGÍA AGROPECUARIA; KENSET ROSALES, MINISTERIO DE AMBIENTE Y RECURSOS NATURALES; GUILLERMO SCHULZ, INSTITUTO NACIONAL DE TECNOLOGÍA AGROPECUARIA; VICTOR SEVILLA, UNIVERSIDAD CENTRAL DE VENEZUELA; LEONARDO M. TENTI, INSTITUTO NACIONAL DE TECNOLOGÍA AGROPECUARIA; RONALD VARGAS, FAO; GUSTAVO DE MATTOS VASQUES, CNPS; YUSUF YIGINI, FAO; YOLANDA RUBIANO, UNIVERSIDAD NACIONAL DE COLOMBIA.
Título:  Improving the Latin America and Caribbean Soil Information System (SISLAC) database enhances its usability and scalability
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Earth System Science Data, v. 16, n. 3, p. 1229-1246, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.5194/essd-16-1229-2024
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Spatial soil databases can help model complex phenomena in which soils are a decisive factor – for example, evaluating agricultural potential or estimating carbon storage capacity. The Latin America and Caribbean Soil Information System, SISLAC, is a regional initiative promoted by the Food and Agriculture Organization’s (FAO) Latin America and the Caribbean Soil Partnership to contribute to sustainable management of soil. SISLAC includes data from 49 084 soil profiles distributed unevenly across the continent, making it the region’s largest soil database. In addition, there are other soil databases in the region with about 40 000 soil profiles that can be integrated into SISLAC and improve it. However, some problems hinder its usages, such as the quality of the data and their high dimensionality. The objective of this research is evaluate the quality of the SISLAC data and the other available soil databases to generate a new improved version that meets the minimum quality requirements to be used for different purposes or practical applications. The results show that 15 % of the existing soil profiles had an inaccurate description of the diagnostic horizons and 17 % of the additional profiles already existed in SISLAC; therefore, a total of 32 % of profiles were excluded for these two reasons. Further correction of an additional 4.5 % of existing inconsistencies improved overall data quality. The improved database consists of 66 746 profiles and is available for public use a... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Carbono orgânico do solo; Digital soil mapping; Mapeamento digital do solo; SISLAC.
Thesagro:  Sistema de Informação; Solo.
Thesaurus NAL:  Information systems; Soil organic carbon.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1146420/1/Improving-the-Latin-America-and-Caribbean-Soil-Information-System-2024.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Solos (CNPS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPS21150 - 1UPCAP - DD
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